inspirace pro tebe

 

Společně dostaneme Vaše tělo do formy

VYVÁŽENÉ JÍDLO JE ZÁKLAD

HODNOTY U POPISU JSOU NA CELÝ RECEPT
POČET PORCÍ - PODLE DENNÍHO PŘÍJMU

kcal/bílkoviny/sacharidy/tuky

snídaně

100 g Cottage sýru (nebo light Cottage)
1 vejce
160 g mletých ovesných vloček
1 lžička skořice
1 lžička prášku do pečiva
1 banán
40 ml sójového mléka (kravského)

POSTUP PŘÍPRAVY 
1. Všechny ingredience dáme do mixéru a mixujeme do hladka.
2. Opékáme na nepřilnavé pánvi na středním plamenu cca 2 minuty z každé strany.

2 stroužky česneku
140 g řeckého jogurtu
40 g parmazánu (nastrouhat najemno)
2 lžíce domácí majonézy (nebo kupované)
1 lžičky soli
1 lžičky mletého černého pepře

Postup přípravy

Česnek prolisujte.

Smíchejte s jogurtem, parmazánem a domácí majonézou.

Osolte a opepřete.

Skladujte nejdéle 5 dní v lednici.

70 g kokosové mouky
50 g mletého máku
30 g proteinu
3 vejce
120 ml mandlového mléka (nebo kravského)
pár lžička mandlového aroma
pár kapek stévie
1 lžička prášku do pečiva

POSTUP PŘÍPRAVY
Do dvou mís si rozdělíme zvlášť suché a zvlášť mokré ingredience.
Obsah obou mís spojíme a vytvoříme těsto bez hrudek.
Těsto rovnoměrně rozdělíme do deseti formiček na muffiny.
Pečeme při 180 °C cca 30 minut.
Muffiny necháme vychladnout na mřížce a poté podávám

80 g celozrnné rýže v suchém stavu
250 ml mandlového mléka (lze nahradit kravským či jiným
rostlinným)
1 lžíce arašídového másla
1 lžička medu
1 lžička skořice
pár kapek mandlového extraktu (není nutné)

POSTUP PŘÍPRAVY
Rýži si uvaříme podle návodu na obalu. (cca 25 minut)

Poté rýži přemístíme do menšího hrnce společně s ostatními

ingrediencemi a přivedeme k varu.

Vaříme cca 12 minut při středním plameni, poté rozdělíme domisek a podáváme.

2OOg  bílek

80g ovesné vločky

30g protein

30g arašídové máslo (oříšky)

Smíchej protein, bílky a vločky

Vše nalejte do malé rozpálené pánvičky (potřené olejem), pečte pod pokličkou cca 3min (až se dá otočit)

Otočte na zatáhnutí druhé strany a vyklopte z pánvičky.

Namažte burákovým máslem a ihned konzumujte.

Pokud budete jíst později, ihned dejte do krabičky, aby Vám placka neztvrdla.

Tip: do základu můžete přidat malé kousky ovoce (jahody, borůvky,…)

oběd/večeře

400 g rajčata
200 g mozzarella
20g panenský olivový olej
balsamico ocet
bazalka
sůl
olivy

Rajčata nakrájíme na kolečka, stejně jako Mozzarelu a střídavě podle vlastní fantazie naklademe na talíř.
Ozdobíme lístky bazalky, osolíme, opepříme, zalijeme olivovým olejem a balsamicem,
nakonec přidáme černé olivy.

1 kuřecí prso supreme z kuřete
sůl
čerstvě mletý pepř
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce másla
citron
větvička tymiánu
1 stroužek česneku

Hráškový bulgur:
50 g bulguru
150 g mraženého hrášku
1 – 2 lžíce smetany 33%
sůl

Bulgur propláchněte, zalijte přiměřeným množstvím horké vody, přidejte špetku soli a uvařte doměkka. Bude to trvat asi 20 minut.
Hrášek nasypte do vroucí vody. Vařte asi 3 – 4 minuty. Sceďte a přelijte studenou vodou. Vložte zpět do hrnce a mixujte tyčovým mixérem. Přilijte smetanu, přidejte špetku soli a ještě krátce promixujte. Smíchejte s uvařeným bulgurem.
Troubu předehřejte na 180 °C.
Kuřecí supreme osušte papírovou utěrkou. Osolte a opepřete z obou stran.
Do pánve vložte asi lžíci másla a lžíci oleje. Do rozpáleného tuku vložte kuřecí maso kůží dolů a 3 minuty opékejte. Během opékání trochu ztlumte plamen, abyste kůži nespálili. Po třech minutích otočte a pečete další 3 minuty. Maso položte na plech nebo do plechového pekáčku a dejte do předehřáté trouby dopéct. Podle velikosti to bude trvat 10 – 15 minut. Po upečení nechte maso odpočinout.
Vymačkejte šťávu z jednoho menšího citronu. Nalijte šťávu do pánve s výpekem.
Přidejte větvičku tymiánu a čenek, prohřívejte, dokud se šťáva nezdedukuje. Odstavte z plotny. Můžete přidat ještě kousek másla. Šťávu přeceďte.
Supreme překrojte šikmým řezem na tři části. Na talíř nandejte hráškový bulgur, položte na něj maso a lehce přelijte 

1 kg kuřecí nebo krůtí prsní řízky (případně stehenní)
1 vejce
2 lžíce bramborového škrobu (10 g)
1 stroužek česneku (10 g)
200 ml bílého selského jogurtu
sůl
200 g kukuřičných lupínků (cornflakes) nebo kukuřičné strouhanky

Maso očistěte od tuku, umyj, nakrájejte na zhruba stejně vysoké plátky a mírně rozklepejte přes potravinářskou fólii.
Osol z obou stran.
Smíchejte vejce, jogurt, prolisovaný česnek a škrob. Trochu vzniklé marinády dejte do adekvátně velké nádoby, ve které se bude maso marinovat.
Na marinádu dejte řízky tak, aby se nepřekrývaly, opět marinádu a zase vrstvu masa. To zopakujte se všemi řízky s tím, že poslední vrstva marinády bude zcela nahoře. Je potřeba, aby všechny řízky byly z obou stran v marinádě. Přiklopte nebo zabalte do potravinářské fólie a nechejte marinovat přes noc v lednici.
Pokud nemáte kukuřičnou strouhanku, rozmixuj cornflakes v mixéru se sekáčkem dohladka.
Předehřej troubu na 200 °C.
Řízek po řízku vytáhnte z marinády a pořádně obalte ve strouhance z obou stran. Je potřeba, aby na každém řízku byla marináda. Pokud stekla, tak ji tam pomocí lžíce dodejte.

Obalené řízky poskládejte na plech vystlaný pečícím papírem. Pokud chcete vylepšit chuť, postříkejte řízky řepkovým olejem ve spreji.
Peč 20 minut na 200 °C.
Poté jeden řízek vytáhněte, rozkrojte a zkontrolujte, zda je už propečený. Pokud ne, ještě chvíli dopečte. Pozor, ať nepečete moc dlouho, řízky by byly vysušené.

90 g masa
žloutek
lžička cibule
špetka soli
špetka mleté papriky
půlka lžičky kečupu
půlka lžičky hořčice
půlka lžičky pažitky

Na následné dochucení:
půlka lžičky olivového oleje
lžička červeného suchého vína
půlka malé lžičky dijonské hořčice
malá lžička kaparů


Základní ingredience důkladně zamícháme a poté přidáme olej, víno, dijonskou hořčici a kapary.
Vše ještě jednou promícháme a dochutíme většími kousky soli.

120 g celozrnné špaldové nebo žitné mouky
2 lžíce oleje
4 g sušeného droždí
100 ml vlažného mléka
špetka soli
1 lžíce oregana
1 lžička třtinového cukru
300 g rajčat v konzervě
1 stroužek česneku
1 lžička tymiánu
100 g kuřecí prsa
2 větší čerstvá rajčata
200 g ananas konzervovaný

V misce smícháme mouku, olej, droždí, teplé mléko, sůl a cukr. Přikryjeme utěrkou a dáme alespoň na 1 hodinu na teplé místo vykynout.

V další misce si smícháme rajčata z konzervy, vylisovaný stroužek česneku a tymián, oregano a špetku soli.

Vykynuté těsto vyválíme do kruhu a dáme na plech vyložený pečícím papírem.

Na těsto rozetřeme směs z rajčat, česneku a koření. Orestujeme kuřecí prsa.

Navrch poklademe čerstvá rajčata a kuřecí maso, . Obojí nakrájené na plátky. Přidáme anas

Pečeme v předehřáté troubě na 190°C cca 25 minut.

Tip: Na pizzu můžeme přidat ještě libovolné ingredience – např. špenát, zeleninu atd.. Pak upravte konečné makra.

100 g quinoa v suchém stavu
sůl
4 rajčata
1 cibule
1 mrkev
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce mandlového másla (15g)
hrst čerstvé petrželky
půl lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
2 lžíce ovesných vloček
pepř


POSTUP PŘÍPRAVY
1. Quinou uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. (Před vařením quinou propláchneme ve studené vodě)
2. Troubu si předehřejeme na 200°C.
3. Rajčata si umyjeme, odřízneme vršky a vnitřky vydlabeme pomocí lžíce.
4. Cibuli si nakrájíme na jemno. Mrkev nastrouháme.
5. V pánvi si rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm mrkev s cibulí. (5 minut)
6. Poté přidáme ještě quionu, mandlové máslo, petrželku, muškátový oříšek a ovesné vločky.
7. Směsí naplníme rajčata, dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 200°C cca 20 minut.

1 střední bílá cibule
1 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku (utřené)
700 ml zeleninového vývaru
růžičky z 1 střední hlávky brokolice
1 vejce
sůl
pepř

Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.

V hrnci rozpalte 2 lžíce olivového oleje, snižte plamen na mírný stupeň, přidejte nakrájenou cibuli a smažte ji cca 5 minut.

Přidejte utřené stroužky česneku a restujte další 1 minutu.

Vše zalijte zeleninovým vývarem, přidejte růžičky brokolice a vařte 10–15 minut na středním plamenu.

Uvařenou polévku osolte, opepřete a hrnec odstavte.

Do hrnce rozklepněte vejce a polévku ihned poté rozmixujte ponorným mixérem.

Pokud chcete polévku řidší, můžete ji zředit vodou.      

DEZERTY

3 vejce
špetka soli
200 g šmakouna bez příchuti
1 lžíce kakaa
1 lžička instatní kávy
2 lžičky prášku do pečiva
30 g syrovátkového proteinu
200 g nízkotučného tvarohu
20g arašídové máslo

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Troubu si předehřejeme na 180 °C.

2. Bílky si oddělíme od žloutků.
3. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.
4. Žloutky si rozmixujeme společně s tofu, kakaem, kávou a práškem do pečiva.
5. Opatrně do směsi zapracujeme sníh z bílků.
6. Vzniklé těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 180 °C po dobu 8-10 minut.
7. Hotový korpus necháme vychladnout.
8. Protein si smícháme s tvarohem, arašídovým máslem a touto směsí natřeme rovnoměrně upečený korpus.
9. Roládu zabalíme a dáme alespoň na 30 minut do lednice. 10. Autorkou receptu je Barbora Hlubučková.

1 banán
1 jablko
2 lžíce medu
50 g ovesných vloček
40 g syrovátkového proteinu
50 g kokosového oleje
1 lžička vanilkového extraktu (není nutná)

POSTUP PŘÍPRAVY
1. Všechny ingredience kromě ovesných vloček si společně rozmixujeme dohladka. 

2. Přidáme vločky. 

3. Z těsta tvoříme placičky, které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. 

4. Pečeme při 190 stupních 12 minut.

POD VEDENÍM DOSÁHNEŠ SVÉHO CÍLE RYCHLEJI

osvědčené plány a tréninky

Postupy jsou podpořeny spokojenými klienty.
Vše nejdříve odzkouším sám na sobě.
Kvalifikace je podložena praxí i rekvalifikačními kurzy. Každý o délce 150 hodin.

S nikým se nesrovnávej, jdi za svým cílem.

Nenech ostatní řídit Tvůj život, druhý už mít nebudeš.

S nikým se nesrovnávej, jdi za svým cílem.

Nenech ostatní řídit Tvůj život, druhý už mít nebudeš.

aaaTrener.cz